Riešenie problémov s kompatibilitou

01.05.2018 14:01

Milí priaznivci našej stránky,

v súvislosti s novými verziami operačného systému Windows 10, predovšetkým verzie 1709 a novšej, pozorujete nesprávnu funkčnosť projektov uložených v predchádzajúcich systémoch Windows.

Je dôležité si uvedomiť, že prostredie Imagine hľadá podporné súbory k projektu (pozadia, grafiku, prvky.. ) implicitne v umiestnení inštalácie, teda pre systém Windows XP - Windows 7 (x86) v umiestnení %homedrive%\Program Files\Imagine Logo\...., resp. C:\Program Files\Imagine Logo.

Niektoré projekty vytvorené na 32 bitových verziách OS Windows nefungujú správne v 64 bitovej verzií systému Windows.

V prípade problémov s kompatibilitou Vám odporúčame:

- inštalovať Imagine Run-As Admin, kompatibilný režim s Windows XP

- skontrolovať inštalačný priečinok zdrojového PC, z ktorého ste si projekt preniesli na iný PC s týmto problémom.

- používať tú istú verziu a to isté vydanie Imagine na všetkých PC, napr. nepoužívať Infovek verziu <-> verzia k učebnici <-> akademická verzia. Každá verzia má svoje špecifiká a podporné súbory (napr. grafiku, zvuky..) osobitne.

Na záver uvádzame, že prostredie Imagine Logo nie je a zrejme ani (žiaľ) nebude optimalizované a testované pre novšie verzie systému Windows. Do budúcnosti odporúčame použiť virtualizáciu, príp. iné vhodné riešenie. Napr. pomocníka Imagine vo Win 7 a novších nerozbeháte bez postupu uvedeného na našich stránkach.

 

Ak máte nejaké postrehy k tejto problematike, neváhajte nás kontaktovať!